ZORG VOOR JE MOND

LANDELIJKE WORKSHOP VOOR BASISSCHOLEN/PEUTERSPEELZALEN/BSO'S inclusief professionele poetsles!

Zorg voor je mond workshop

Over de workshop

Wij bieden een leerzame en leuke workshop aan op peuterspeelzalen, basisscholen en BSO's, die gericht is op preventieve voorlichting en instructie met betrekking tot het gebit en mondgezondheid met als belangrijkste doelen: zoveel mogelijk kinderen naar de tandarts te laten gaan en kinderen zelf al veel mee te geven over het verzorgen van hun eigen gebit. Ook onderzoeken wij welke kinderen nog geen eigen tandarts hebben en bij welke kinderen al problemen te zien zijn in de mond. Bij deze kinderen willen wij er zeker van zijn dat de informatie hierover de ouders bereikt, dus daar dragen wij extra goed zorg voor. Het blijft niet bij het meegeven van een rapportage in een goodiebag! Wij gaan met deze ouders in gesprek om ervoor te zorgen dat deze kinderen binnenkort naar de tandarts gaan. Dat kan eventueel ook bij ons. 

In de Zaanstreek verwijzen wij indien gewenst door naar Mondzorg Teakhout in Zaandam, daar zijn wij namelijk zelf werkzaam en zeker bij de wat angstigere kinderen kan het helpen ons ook in de praktijk weer te zien. Sommige kinderen vragen hier ook zelf naar: kan ik weer bij jullie komen? Dat kan dus! Wij hebben een heel team van tandartsen, mondhygiënisten en preventieassistenten die klaarstaan voor alle kinderen die dat wensen. Ook de ouders zijn overigens welkom, want hoewel wij als team sterke affiniteit met kinderen hebben, behandelen wij ook volwassenen.       

Wij worden graag door de verschillende partijen ingezet om ook de ouders te informeren, los van het kind en/of samen met het kind. Ouders kunnen ook al veel lezen op onze ouderpagina. Behalve peuterspeelzalen, basisscholen en BSO's, kunnen wij ook ondersteuning bieden op consultatiebureaus, babyclubs en andere plekken waar ouders kampen met vragen over de verzorging van het kindergebit, voeding en/of tandartsbezoek. 

De belangrijkste kennis en de poetsinstructie wordt overgebracht op een manier die begrijpelijk is voor het kind. Bij peuters zit onze workshop bijvoorbeeld heel anders in elkaar dan bij kinderen uit groep 8. Wij hebben verschillende lessen beschikbaar per klas/leeftijdscategorie. De kinderen blijven altijd in groepsverband en in het schoolgebouw omdat wij willen dat de kinderen zich ten alle tijden veilig blijven voelen.         

Wij komen graag bij u langs om kennis te maken met u (en uw team) om al uw eventuele vragen mondeling toe te lichten. Ook verwijzen wij u graag door naar de pagina waarom als u die pagina nog niet heeft bekeken. Hier staat namelijk uitgebreid puntsgewijs toegelicht waarom deze workshop zo effectief en ontzettend belangrijk en nodig is.

Een gezond gebit voor ieder kind!