ZORG VOOR JE MOND

LANDELIJKE WORKSHOP VOOR BASISSCHOLEN/PEUTERSPEELZALEN/BSO'S inclusief professionele poetsles!

Zorg voor je mond workshop

Wie zijn wij

Wij zijn een team van mondhygiënisten en preventieassistenten met een sterke affiniteit voor kinderen. Hieronder is meer te lezen over de initiatiefnemers van Zorg voor je Mond.

Susanne den Brave, initiatiefnemer en mondhygiënist

Mijn naam is Susanne den Brave, moeder van twee prachtige kinderen en woonachtig in de Zaanstreek. Ik ben een mondhygiënist met sterke affiniteit voor kinderen. Samen met basisscholen, peuterspeelzalen, BSO's en omringende tandartspraktijken wil ik ervoor zorgen dat álle kinderen regelmatig naar de tandarts en/of mondhygiënist gaan. Ook wil ik de kennis en vaardigheden van kinderen verbreden en verbeteren met betrekking tot mondgezondheid en mondverzorging. Het streven is een leven lang een gezonde mond!

Een kleine biografie

Na het behalen van mijn VWO-diploma, ben ik via-via tandartsassistente geworden. Toen ik 21 jaar oud was, heb ik tijdens deze baan een volledig jaar PABO gedaan via de LOI, waarin ik direct stage moest lopen op de basisschool. Ik kwam er tijdens dit eerste studiejaar achter dat werken met grote groepen kinderen op dat moment niet helemaal voor mij was weggelegd. Uiteindelijk ben ik, meer in de lijn van het werk wat ik al deed, Mondzorgkunde gaan studeren. Voor, tijdens en na mijn afstuderen heb ik gewerkt in verschillende tandartspraktijken. Ik ben werkzaam (geweest) in Amsterdam, Purmerend, Haarlem en Zaandam en nu ben ik behalve initiatiefnemer van Zorg voor je Mond eigenaar van Mondzorg Teakhout, een tandartspraktijk in Zaandam. Al tijdens mijn studie Mondzorgkunde kwam ik op het idee een workshop te ontwikkelen voor op basisscholen en peuterspeelzalen om meer kinderen naar de tandarts te helpen.

Motto en doelstelling

In elke praktijk waar ik heb gewerkt, heb ik (te) vaak meegemaakt dat kinderen veel te laat met hun ouders/verzorgers meekomen voor de eerste controle, vaak al met grote problemen. Dit wil ik graag tegengaan door de Zorg voor je Mond - workshop op zoveel mogelijk scholen en peuterspeelzalen aan te bieden. In samenwerking met de school en in samenwerking met omringende tandartspraktijken kunnen we ervoor zorgen dat élk kind de juiste mondzorg zal krijgen, een gezamenlijk doel waar we met zijn allen voor moeten strijden. Mijn motto is dan ook: een gezond gebit voor ieder kind!

Kalè Mesri, initiatiefnemer

Mijn naam is Kalè Mesri. Ik ben op dit moment werkzaam in een tandartsenpraktijk waar de nadruk op kindertandheelkunde ligt. Zelf heb ik een enorme affiniteit met kinderen. Ik ben woonachtig in de Zaanstreek. Gedurende twee jaar heb ik de opleiding Mondzorgkunde gevolgd. Hierna ben ik in een tandartspraktijk gaan werken, onder andere als preventieassistent. De preventieassistent verzorgt voornamelijk poetslessen voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Ook verschaft deze aan zowel ouder als kind belangrijke informatie over allerlei onderwerpen; mondproblemen die kunnen ontstaan bij een te grote hoeveelheid tandplak, voeding in relatie tot de mond, etcetera. Mijn werkzaamheden vanuit de praktijk kan ik dus direct toepassen tijdens het aanbieden van de workshop op de basisschool.

Een gezond gebit voor ieder kind!